Din handlekurv

Din handlekurv er tom.

Ernæringstips for de minste med Cecilie fra Min spire

Ernæringstips for de minste med Cecilie fra Min spire

 
Da min datter Ella kom til verden ble interessen for spedbarnsernæring veldig stor. De små har et så stort potensiale gjennom mulighetsvinduet. Dette er en periode i livet hvor muligheten for positiv påvirkning er særlig stor. Mat og ernæring de første 1000 dagene legger grunnlaget for videre vekst og helse. Det er også i denne tidlige fasen i livet at vi etablerer spisevaner og smakspreferanser. 
Dette forteller litt om den viktige oppgaven vi som foreldre har når det kommer til mat og ernæring. 
 . 
Mitt ønske med Min Spire er å dele den kunnskapen og erfaringen jeg har tillært meg. Jeg ønsker at foreldre skal føle seg trygge, inspirerte og motiverte til å lage hjemmelaget mat til sitt barn. Jeg ønsker at terskelen ikke skal være for høy og at vi fokuserer på det positive. 
Jeg digger små triks som gjør maten mer næringsrik og lettere for barnet å håndtere.
  . 
 
  . 
 Her er mitt lille supertriks mot glatt fingermat. 
Har du opplevd at du har kuttet opp flotte biter av avokado, banan, mango ol. og servert til din lille? Maten flyr ut av hånden på dem, de blir frustrerte, gråter kanskje og blir urolige.
Dette kan være fordi de ikke klarer å håndtere maten. Tenk deg selv, du prøver å fange opp en bit som du er veldig nysgjerrig på men den bare spretter ut av hånden din. Du har ikke sjans til å smake på den en gang? FRUSTRERENDE
Det du kan gjøre er å rulle disse glatte bitene inn i en form for strøssel. Det gjør at bitene blir mindre glatte, det tilfører mer næring, gir variasjon og det er en flott måte å introdusere typiske allergener som nøtter. WIN WIN
Her er noen eksempler på hva du kan rulle fingermaten inn i: Hampfrø, mandelmel (allergen), kokosmasse, gresskarkjernemel, paltpulver (allergen), nøttemel (allergen), hirseflak, havremel.
 
Følg Min spire på instagram HER!
 . 
Signert 
Cecilie
-Min spire
 
 
 
Forrige post
Neste post
Tilbake til Bloggen vår